вторник, март 21, 2023
Почетна Спорт

Спорт

Шишкин во Цирих. За дифузијата на културите

Искористувајќи ја можноста да ги споделам моите размислувања и согледувања, јас (историчар на уметност) во моментов пишувам серија есеи на навидум апстрактни...

Повеќето Швајцарци не одржуваат близок контакт со своите соседи

Студија за односите со соседите во Швајцарија беше спроведена од специјалисти од Институтот Готлиб Дутвајлер. Повеќето Швајцарци не одржуваат...

Огромно мнозинство од Швајцарците сè уште се против членството во НАТО

Бројот на поддржувачи на обединување со НАТО во Швајцарија се зголеми за 7% во текот на годината. Во исто време, само 27%...

За една година Швајцареците платиле речиси милијарда во казни

Од 1990 година, годишната наплата на казните во Швајцарија се зголеми за четири пати. На крајот на 2019 година...

Кантон Цирих. Град Винтетур

Марија Кришат, Марина Карлин* Винтертур, вториот по големина град во кантонот Цирих, е познат како „град на музеите“. Можеби...

Најпопуларни