петок, февруари 3, 2023
Почетна Blog Page 3

Бројот на доларски милионери во Швајцарија се зголеми во 2021 година

Швајцарија е во првите 7 земји во светот според бројот на жители со повеќе од еден милион американски долари во нивниот имот.

Шестиот пакет антируски санкции го одобри Швајцарија

Одобрувањето на следниот пакет санкции е објавено на веб-страницата на сојузната влада на Швајцарија. Рестриктивните мерки против Русија беа...

На кои професии Швајцарците имаат најголема доверба?

Пожарникарите имаат најголема доверба во Конфедерацијата. Со ова се согласуваат 74% од Швајцарците, според истражувањето спроведено меѓу 1.500 жители на земјата, резултатите...

Секој втор бегалец од Украина во Швајцарија живее во згрижувачко семејство

Десетици илјади кревети подготвени за ВРЛ од Украина се празни. Приближно 24.000 бегалци беа примени од швајцарските домаќинства. Ова...

Кантон Тургау (Thurgau). На езерото Констанца

Североисточниот дел на Швајцарија, познат како Ostschweiz (Ostschweiz), се состои од неколку кантони. Секој има своја приказна. Вашето минато и сегашност. Но,...

Art Basel 2022. Intense Unlimited

Арт Базел се врати минатата година, но само оваа година Арт Базел се врати вистински. Познатиот меѓународен саем, кој не ја прослави...

Каде во Швајцарија е забрането да се плива?

Квалитетот на водата во резервоарите на Конфедерацијата беше оценет од експерти од Европската агенција за животна средина (ЕЕА). Водата...

Швајцарија ја ревидираше својата прогноза за раст на економијата на земјата

Експертската група на Федералната канцеларија за економија на Конфедерацијата ја намали прогнозата за растот на бруто домашниот производ (БДП) во 2022 година...

Експертите не исклучуваат нов наплив на COVID-19 во Швајцарија ова лето

Во голем број европски земји, уште едно зголемување на инциденцата на инфекција со коронавирус се должи на ширењето на подваријантата на сојот...

Цените на многу лекови во Швајцарија биле двојно повисоки од просекот во Европа

На многу начини, на зголемувањето на разликата во цената на лековите влијаеше зајакнувањето на швајцарската национална валута. 250 патентирани...

Најпопуларни